In noaptea de 24 spre 25 martie, Romania trece la ora oficiala de vara. Din acest motiv, in noaptea de simbata spre duminica, vom dormi mai putin, fiindca ceasurile vor fi date inainte, ora 3.00 devenind ora 4.00

Ora de vara se aplica pina in ultima duminica din luna octombrie, cind se trece, din nou, la ora oficiala de iarna.

Potrivit oficialilor Ministerului Transporturilor, schimbarea nu va modifica mersul trenurilor in vigoare. Trenurile de calatori aflate in circulatie, in noaptea de 24 spre 25 martie, intre orele 3.01 si 4.00, vor circula cu intirziere, dar se vor stabili masuri suplimentare pentru reducerea in parcurs a minutelor pierdute.

Avind in vedere ca si tarile vecine vor trece in aceasta noapte la ora oficiala de vara, intre statiile de frontiera cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina si Bulgaria, trenurile vor circula dupa orarele din Mersul trenurilor aflat in vigoare. Cu toate acestea, inainte de efectuarea calatoriilor, pasagerii sint rugati sa solicite informatii despre rutele si orarele trenurilor la statiile si agentiile CFR.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.