O piesa de teatru inedita, din Romania ultimilor ani va fi pusa in scena la 2 aprilie, de directorul Ateneului Iasi, Benoit Vitse. Este vorba de un „one man show“, in care Vitse ii va interpreta pe membrii Comisiei de evaluare din cadrul Primariei Iasi, comisie care a recomandat primarului Gheorghe Nichita destituirea directorului Ateneului.
Inca director in functie, aflat in perioada de preaviz, lui Vitse (foto) i-a venit ideea de a face aceasta piesa de teatru si de a o prezenta publicului. "Este si o forma de protest fata de aceste decizii abuzive luate impotriva mea, dar este si o piesa facuta dupa toate regulile dramaturgiei, nu este o bataie de joc. Eu continui sa atac in justitie hotararea luata de catre primarul Gheorghe Nichita, care vrea sa scoata la concurs postul meu de director al Ateneului la data de 12 aprilie. Un nou termen de judecata a fost fixat pentru 29 martie, deoarece doresc anularea dispozitiei date de catre primar.

Pana atunci sunt in preaviz si am timp sa joc in piesa aceasta. Subiectul ei este tocmai anchetarea mea de catre o comisie care nici macar nu a calcat vreodata la Ateneu. Ancheta ordonata de primarie este o inscenare, dovada ca Lucian Vasiliu, unul dintre membrii comisiei, si-a dat demisia. Spectacolul se numeste "Sedinta comisiei de Evaluare", in ea voi prezenta nedreptatea care mi s-a facut, iar mai multe amanunte nu va pot da, deoarece este o surpriza", a spus directorul Ateneului Iasi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.