Municipalitatea intentioneaza sa achizitioneze sase cladiri istorice din zona centrala a Capitalei, pentru care este dipusa sa plateasca 15 milioane de euro, potrivit unui proiect de hotarare care va fi discutat in urmatoarea sedinta a Consiliului General.
Potrivit Mediafax, cele sase imobile s-au aflat, pana de curand, in administrarea municipalitatii, dar au fost recuperate de fostii proprietari, potrivit Legii 10/2001. Municipalitatea vrea sa isi exercite dreptul de preemtiune pentru achizitia acestor cladiri, motivand ca "Primaria are capacitatea de a valorifica eficient aceste obiective". In acestea vor fi amenajate doua gradinite, locuinte sau birouri pentru serviciile municipale. Imobilele aflate in atentie sunt fostul sediu al BRD de pe strada Doamnei 2-4 si alte cinci cladiri din zona istorica a orasului.
Pentru cladirea in care a functionat banca, municipalitatea este dispusa sa ofere un pret de 850 de euro/metru patrat, insa nu mai mult de 9,5 milioane de euro. Surse din cadrul municipalitatii au declarat agentiei Mediafax ca proprietarul cladirii a modificat pretul de vanzare, la 10,5 milioane de euro, motiv pentru care propunerea de cumparare a imobilului respectiv a fost scoasa de pe ordinea de zi a sedintei din data de 29 martie a CGMB.
In schimb, cinci cladiri vechi urmeaza sa fie cumparate de municipalitate, la preturi cuprinse intre 500.000 de euro si 2 milioane de euro.

Pentru o cladire cu demisol, parter si mansarda, situata pe strada General Budisteanu Constantin, municipalitatea ofera 500.000 de euro. Acolo va fi amenajata o gradinita.
Un alt imobil este situat pe strada Radu Calomfirescu, iar municipalitatea este dispusa sa achite 2 milioane de euro pentru a intra in posesia acestei proprietati.
Primaria ofera alte 1,2 milioane de euro pentru o cladire situata pe Calea Mosilor nr. 34, 600.000 euro pentru un imobil asemanator de pe strada Franceza nr.13 si 575.000 euro pentru o casa veche din strada Coltei nr. 50.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.