"Micul dejun este masa cea mai importanta a zilei, in timpul careia citim presa. Daca mai mult decat informatie am primi si reactii, am putea reactiona si am gasi modalitati noi de interferenta, altele decat cele obisnuite?"

Revista "Pavilion" si "Bucharest Biennale" propun, anul acesta, un nou proiect, numit "Breakfast" ("Mic-dejun"), care incearca "sa transceada traditionalele granite intre cercetare, educatie si expunere, si cauta noi forme de exprimare si comunicare discursiva incercand sa oferera spunsuri noi la intrebari vechi legate de politica, estetica, forma, fond, continut, si sa reevalueze conventiile cotidianului", utilizand instrumente interdisciplinare: proiecte curatoriale, proiecte educationale si interventii artistice.

"Breakfast" este, spun initiatorii lui, un punct de propuneri, dezbateri, analize asupra scenei artei contemporane si contextul international in care aceasta actioneaza, un proiect-baza de discutii pentru problemele contemporane, "ca un dublet analitic-(re)productiv aproape foucaultian". Organizatorii isi propun sa incurajeze comunicarea, consultarea - chiar colaborarea - intre artistii, curatorii si teoreticienii implicati, facilitand schimbul de cunostinte si intelegerea reciproca.

Varianta "online" a proiectului este o serie de bloguri realizate de teoreticieni, analisti politici, antropologi, artisti, curatori, care vor explora, la nivel teoretic, posibile misiuni politice si sociale ale practicii artistice, precum si necesitatea contextualizarii demersului artistic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.