Fundatia Culturala Club Unesco este hotarta sa dea in judecata Ministerul Culturii si Cultelor pentru ca nu i-a acordat suma de 52.500 de lei. Ministerul a intarziat aplicarea unei solicitari a Secretariatului General al Guvernului, in baza careia ar fi trebuit sa dea aceasta suma pentru organizarea Targului International de Arte Vizuale din luna februarie.

Cu un buget total de 352.900 lei, cea de-a VI-a editie a Targului International de Arte Vizuale (TIAV) a fost organizata intre 14 si 18 februarie, la Bucuresti.

Fundatia ar fi trebuit sa editeze un catalog in limbile romana si engleza, pentru care a solicitat, pe data de 6 octombrie 2006, 52.500 lei de la Secretariatul General al Guvernului (SGG). De aici, solicitarea a fost trimisa la Ministerul Culturii si Cultelor (MCC), caruia ii revenea sarcina de a aproba, printr-o Hotarare de Guvern, aceasta suplimentare.

Fundatia a facut doua apeluri la ministrul culturii

"In 27 octombrie 2006, a plecat de la MCC la SGG o corespondenta despre aceasta manifestare, in aceeasi zi serviciul legislativ al MCC ne-a cerut bugetul tipariturilor pentru a realiza proiectul legislativ. In 30 noiembrie 2006, a fost facuta fundamentarea proiectului, insa serviciul legislativ al ministerului a considerat ca este prea tarziu sa mai faca acest proiect de Hotarare de Guvern", a explicat Victoria Anghelescu. Ea a precizat ca Fundatia Club Unesco a fost informata despre decizia MCC abia pe 5 ianuarie 2007, in conditiile in care targul urma sa inceapa pe 14 februarie. La acel moment, fusese pusa la punct toata organizarea, se gandise catalogul targului si chiar se antamase intelegerea pentru spatiul in care urma sa se desfasoare manifestarea. "In acest conditii, pe 9 ianuarie, Fundatia a mai cerut SGG o suplimentare a finantarii TIAV.

In 1 februarie, MCC a trimis la SGG proiectul Hotararii de Guvern, facand referire doar la cerea noastra din 2007. Nicaieri nu se mai pomeneste de toata corespondenta din 2006. Acest proiect a fost semnat de ministrul culturii, Adrian Iorgulescu, de Marko Bela, dar nu si de ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, pentru ca o cerere de finantare din Rezerva bugetului de stat ar fi putut fi aprobata abia la sfarsitul lui 2007", a mai spus Anghelescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.