O piesa scrisa de Horia Garbea, despre frivolitatea mincinoasa a talk-show-ului tv a avut premiera sambata, la Teatrul Scena din Targu Mures. Ironia autorului demasca pistele false prin care mecanismul mass-media isi trimite mesajele catre public.
"Doi soti isi deschid o televiziune de apartament. Curand, sunt invadati de tot felul de indivizi, fascinati de aparitia pe «sticla». in peisaj apare un asa-zis prieten, care le propune sa faca audienta cu orice pret. Ia in serios rolul de moderator si demareaza un reality-show intitulat «Divort in direct»" - acestea sunt liniile povestii trasate de Horia Garbea. Povestea a fost inspirata de propriile observatii ale autorului, el insusi fost moderator de talk-show cultural. Teoria sa: telespectatorii sunt, de multe ori, creatori de continut, punand presiune pe realizatorii tv. "Unii oameni suna sa vorbeasca despre pensii sau compensari chiar daca se uita la o emisiune culturala. Piesa «Divort in direct» este o comedie macabra, despre o televiziune populata de oameni de caricatura", spune autorul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.