Imigrantii romani care au muncit la negru anul trecut in Italia si care asteptau cu mare entuziasm actele pe care patronii ar trebui sa le ceara la oficiul pentru imigratie sunt dezamagiti.
La doua luni de la intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, ei se vad in situatia de a munci in continuare ilegal, pentru ca angajatorii refuza sa le incheie contracte de munca.

"Multi patroni italieni nu dau lucratorilor contractul de munca. Ar trebui sa plateasca aproape 15 euro pe ora pentru un salariu minim, si nu 6-7 euro, asa cum platesc daca tin muncitorul sa lucreze in ilegalitate", spune Marian Casuta, reprezentant sindical Confederatia Generala Italiana a Muncii (CGIL) Milano. in ultimul timp, tot mai multi romani s-au adresat sindicatului. Disperati si nemaistiind ce sa faca, romanii iau calea tribunalului pentru a-si recupera banii pentru care au muncit cu greu. Benone si Aurel sunt decisi sa deschida proces angajatorilor. Au de luat cateva mii de euro.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.