Ministerul Finantelor estimeaza ca incasarile din taxele pe jocuri de noroc vor creste de patru ori, la circa 300 milioane lei, datorita unor modificari ale legislatiei in domeniu, cum ar fi acordarea unui numar mai mare de licente de joc si majorarea taxelor de autorizare.

Finantele au prognozat ca vor colecta 75 milioane lei, in 2007, din taxele pe jocuri de noroc. Suma ar putea creste pana la 295,67 milioane lei, dupa ce vor intra in vigoare modificarile propuse de minister printr-un proiect de lege publicat pe pagina de Internet a institutiei.
Potrivit unei evaluari a impactului legii, publicate pe acelasi site, incasarile bugetare vor creste atat datorita majorarii taxelor, cat si altor prevederi care ar urma sa aduca imbunatatiri pe piata jocurilor de noroc, cum ar fi: intarirea controlului exercitat de autoritatile statului, cresterea numarului minim de aparate pentru fiecare firma autorizata si stabilirea unui numar minim de aparate pentru fiecare locatie de joc.

In acelasi timp, evaluarea ia in calcul si existenta riscului ca sumele colectate sa scada din cauza dizolvarii unor societati comerciale care nu vor putea indeplini conditia numarului minim de aparate de joc. La capitolul licente si autorizari, ministerul vrea sa introduca noi prevederi prin care organizatorii de jocuri sa fie obligati sa plateasca taxele anticipat, iar valabilitatea licentei sau a autorizatiilor sa inceapa din prima zi a lunii urmatoare celei in care a platit taxele anticipat. Licenta de joc ar putea avea o valabilitate de trei ani, simultan cu autorizatii cu valabilitate de 1 an, pentru fiecare mijloc de joc sau locatie.
Proiectul de lege aduce o serie de modificari si in domeniul controlului. Masuri mai stricte de control vizeaza provenienta fondurilor si a mijloacelor de joc, precum si a circulatiei acestora pe teritoriul tarii. In plus, organizatorii de jocuri de noroc va trebui sa aiba, la data solicitarii licentei, o anumita valoare minima a capitalului social subscris si varsat.

Proiectul de lege mai interzice practicarea jocurilor on-line organizate prin sisteme de comunicatii de tip Internet sau Intranet, prin intermediul sistemelor de comunicatii de telefonie, prin intermediul televiziunilor, a posturilor de radio sau prin alte mijloace de transmisie asimilate, a pariurilor care au ca suport tehnic rezultatele unor concursuri clandestine, a jocurilor tip alba-neagra si a jocurilor de tip piramidal.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.