Energia electria se va scumpi cu mai putin de 4% de la 1 aprilie, daca Electrica va reusi sa cumpere energie astfel incat sa-si acopere deficitul, a declarat presedintele Autoritatii de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Nicolae Opris, citat de NewsIn.
Potrivit acestuia, procentul de crestere a pretului electricitatii depinde in foarte mare masura de cantitatea de energie pe care Electrica va reusi sa o cumpere de pe bursa. "Electrica are in prezent cantitati incerte de energie", a afirmat Opris. Presedintele ANRE a explicat ca pretul electricitatii ar putea fi afectat daca o parte din consumatorii eligibili ai Electrica vor trece la captivi, neavand de unde sa ia energie.

"Suntem oarecum la sfarsit cu calculele si pot spune ca majorarea de pret de la 1 aprilie va fi de sub 4%, neatingand acest procent", a spus Opris


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.