Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, Marian Zlotea, a declarat, ieri, la Sibiu, ca fumatul in barurile si restaurantele din Romania ar putea fi interzis peste doi sau trei ani, ca in majoritatea tarilor europene.
"In doi-trei ani, vom lua si noi, probabil, masura interzicerii fumatului in baruri si restaurante pentru a tine pasul cu celelalte tari europene care au luat deja aceasta decizie", a declarat presedintele ANPC. Potrivit acestuia, in majoritatea tarilor europene este interzis fumatul in locurile publice, iar in Romania un prim pas s-a facut prin legea care prevede delimitarea spatiului de fumatori de cel de nefumatori. "Ii respect si pe fumatori, dar cred ca trebuie sa ne respectam cu totii si sa-i respectam si pe nefumatori. Vom urmari trendul, vedem ce se intimpla si in doi-trei ani, probabil, vom lua si noi aceasta masura pentru a tine pasul cu celelalte tari din Uniunea Europeana", a spus Marian Zlotea.

Potrivit inspectorilor pentru protectia consumatorului, in urma controalelor pe care le-au facut, peste 50% dintre operatorii economici au intrat in legalitate si au facut delimitarea spatiilor.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.