Televiziunea si Internetul au inceput sa fie considerate adevarate pericole pentru dezvoltarea si functionarea normala a creierului uman.
In fata acestui pericol, ieri, in aula Palatului de pe Dealul Mitropoliei, Asociatia Studentilor Crestin-Ortodocsi Romani si Asociatia pentru Apararea Familiei si Copilului au organizat conferinta cu tema "Efectele televiziunii asupra mintii umane". Oamenii de stiinta trag in felul acesta un semnificativ semnal de alarma privind deficientele de atentie si concentrare, hiperactivitatea, slabirea capacitatilor mentale, a puterii de judecata, a imaginatiei creative si a motivatiei, probleme care se afla de deja cateva decenii in atentia cercetatorilor din lumea occidentala. "In ultimii ani, insa, aceste afectiuni grave au devenit tot mai frecvente si la tot mai multi copii si tineri din Romania, sindromul extinzandu-se cu o repeziciune alarmanta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.