Romano-francezul Matei Visniec, invitat de onoare al Festivalului Comediei.Intre 24 si 31 martie, la Teatrul de Comedie din Bucuresti se va desfasura cea de-a V-a editie a Festivalului Comediei Romanesti - festCO.
Spectacolele, cu piese romanesti, vor fi prezentate in patru limbi, greaca, maghiara, sarba si romana.Invitatul de onoare al editiei de anul acesta va fi dramaturgul Matei Visniec (foto), plecat de 20 de ani in Franta, si ale carui piese sunt intens jucate atat in tara, cat si in strainatate. La festCO 2007, Visniec este prezent cu o lansare de carte, un spectacol de animatie cu papusi, jucat in limba franceza, si alte doua spectacole avand la baza textele sale rostite in limbile greaca si romana. Este vorba de lansarea cartii - "Omul-pubela. Femeia ca un camp de lupta", aparuta la Editura Cartea Romaneasca, de spectacolul de animatie cu papusi - "Voci in intuneric" dupa "Teatru descompus", regia Eric Deniaud (Drolatic Industry - Paris, Franta) si de doua spectacole avand la baza textele sale: "Cuvantul progres spus de mama suna teribil de fals", regia Ersi Vassilikioti - spectacol in limba greaca (Compania Piramatiki Skini din Salonic, Grecia) si "Buzunarul cu paine", regia Mona Gavrilas (Teatrul de Comedie, proiectul "Comedia tine la TINEri").

Prezente in festival vor fi si texte de-ale lui Eugen Ionesco sau Caragiale, prezentate nu numai in limba romana, ci si in sarba si maghiara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.