Romanii ar putea intra in SUA fara vize, conform unui proiect de lege votat de senatul SUA. Presedintrele Bush trebuie sa renunte insa la dreptul de veto.
Senatul american a adoptat marti un proiect de lege pentru aplicarea unor recomandari ale Comisiei 11 septembrie, ce preve-de, alaturi de o serie de masuri tehnice, posibilitatea intrarii fara vize in SUA a cetatenilor romani si ai altor state aliate in razboiul antiterorist. Potrivit AFP, amen-damentul respectiv prevede ca tarile "care sustin Statele Unite si sint gata sa faca tot posibilul pentru a-i impiedica pe teroristi sa ne treaca frontierele" sa poata beneficia de eliminarea vizelor.

Proiectul a fost votat cu 60 de voturi pentru si 38 impotriva, dar se pare ca va fi respins prin veto de presedintele George W. Bush, din cauza unei prevederi conform careia angajatii din Agentia pentru securitatea transporturilor primesc dreptul de a-si infiinta sindicat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.