La editia de anul acesta, cinefililor de limba franceza li se pregatesc filme rare. Organizatorii vor sa faca dreptate unor cineasti inaccesibili publicului romanesc.
La Cinema "Elvira Popescu" s-a deschis miercuri, 14 martie, a cincea editie a Festivalului de Film Francofon. Evenimentul este organizat de Ambasada Frantei si Institutul Francez din Bucuresti, in colaborare cu Centrul National al Cinematografiei, delegatia Wallonie Bruxelles si ambasadele tarilor care participa cu filme la festival: Armenia, Canada, Liban, Slovacia, Elvetia si Vietnam. Fiecare dintre aceste amabasade si-a facut propria selectie de pelicule care urmeaza sa ruleze in cadrul festivalului pina pe 19 martie, explica Laurentiu Bratan, unul dintre oamenii implicati in organizarea evenimentului. In fiecare an, organizatorii aduc in prim-plan cinematografia uneia dintre tarile participante, anul acesta fiind rindul tarilor africane sa-si propuna productiile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.