Sectorul lui Vanghelie este din nou campion, de data aceasta la lipsa investitiilor pentru locuinte sociale

Unu din 20 de bucuresteni a facut cerere pentru o casa. La nivelul Capitalei exista aproape 100.000 de solicitari de locuinte, dintre care cele inregistrate la primariile de sector sunt cazuri sociale. in aceste conditii, Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) construieste, anul acesta, in Bucuresti, doar 1.160 de locuinte, iar primariile - 690.

Directorul Agentiei Nationale pentru Locuinte, Gheorghe Popescu, spune ca nu poate rezolva toate situatiile. "Este mult pentru noi ca si dezvoltatori de programe imobiliare si nu putem rezolva toate cererile. Dar rolul agentiei a fost sa deschida drumuri pentru dezvoltatorii privati, iar rezolvarea problemei locuintelor in Romania sa va face cu ajutorul creditului imobiliar", a mai spus Popescu. La nivelul Capitalei exista peste 30.000 de cereri de locuinte cu credit ipotecar, ceea ce inseamna aproximativ o treime din numarul total de solicitari pe tara.

Sectoarele 1 si 6, cele mai mari santiere

Cele mai multe locuinte sociale se construiesc in sectorul 1, unde exista in programul de investitii pentru acest an, al Consiliului Local, un calendar pentru construirea 450 de apartamente si garsoniere. Locuintele vor inlocui adaposturile sociale de pe Strada Odai si vor fi construite din fonduri de la bugetul local al sectorului condus de Andrei Chiliman. Pe locul doi la constructia de locuinte sociale se afla sectorul 6. Primaria nu construieste nimic, in schimb ANL continua, in acest an, extinderea Cartierului Brancusi si va da in folosinta spre inchiriere trei sute de apartamente pentru tineri. in acelasi sector, ANL mai construieste 360 de apartamente in Brancusi si 100 in zona Lacul Morii, intrarea Godeni. Acestea sunt insa locuinte care pot fi contractate prin credit ipotecar. Desi in acest sector se construieste cel mai mult, oferta nu satisface nici pe departe cererea, la nivelul primariei conduse de Cristian Poteras existand 6.000 de solicitari de locuinte.

In sectorul 2, in cartierul Colentina, ANL va da in folosinta in total 320 de apartamente si garsoniere in acest an, desi cererea este de aproximativ 7.000 de locuinte. Dintre acestea, 80 sunt case pe care viitorii locatari le contracteaza prin credit ipotecar. in luna februarie, primarul Neculai Ontanu a dat deja in folosinta 100 de locuinte pentru medicii rezidenti de la Spitalul Colentina.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.