Statia de colectare selectiva si de reciclare a materialelor de la Glina va putea sa prelucreze aproximativ 20 de tone de deseuri pe ora, iar valoarea investitiei se ridica la 2,6 milioane de euro, a declarat,ieri, directorul general al Ecorec, Victor Dombrovschi.
Statia de colectare selectiva si de reciclare a materialelor de la Glina, care a fost inaugurata ieri, a fost realizata in colaborare de cate S.C Rosal Grup S.R.L. si S.C Ecorec SA, valoarea investitiei fiind de 2.600.000 de euro, fiecare dintre cei doi investitori participand cu 50 la suta. Materialele sunt reciclate cu ajutorul unei instalatii care poate sa prelucreze circa 20 de tone de deseuri pe ora.In prezent, procentul de recuperare a materialelor refolosibile din deseurile menajere este de 12 la suta, urmand ca pe viitor acesta sa creasca pana la 40 la suta pentru hartie si cartoane, pana la 28 la suta pentru PET-uri sau pana la 30 la suta pentru folia de plastic.

Materialele rezultate din sortare vor fi reintroduse in circuitul economic. Prezent la inaugurarea statiei de la Glina, primarul sectorului 3, Liviu Negoita, a declarat ca si statul ar trebui sa finanteze astfel de proiecte, deoarece "mediul curat este cel care conteaza". De asemenea, Negoita a precizat ca este important ca toti cei care nu respecta curatenia sa fie amendati, deoarece dau dovada de lipsa de responsabilitate. " Trebuie ca atat cetatenii, cat si autoritatile administratiei locale sa invete sa respecte mediul inconjurator, caci in prezent Romania e tara gunoaielor, iar acest lucru il constatati chiar de la intrarea in Vama Nadlac, pe DN 1, peste tot, fiindca fiecare arunca pe unde il taie capul", a afirmat primarul de sector.La randul sau, comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu a precizat ca investitia este una extrem de utila, in conditiile in care in urmatorii doi ani " tot sistemul de colectare a deseurilor din Romania va suferi transformari radicale, din cauza conditiilor impuse de Uniunea Europeana".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.