Paul Doherty, unul dintre cei mai apreciati autori de thriller-uri istorice, va incheia luna viitoare unul dintre cele mai cunoscute cicluri de romane aparute sub semnatura sa, "Mistere in Egiptul Antic".

Creator al 12 astfel de serii, Doherty a scris pina in acest moment aproape 100 de volume. I-a placut sa-si retesteze periodic talentul literar si capacitatea sa de a se impune pe piata de carte semnind de multe ori sub diverse pseu-donime, toate feminine - Vanessa Alexander, Anna Apostolou sau Anne Dukhtas. Romanele sale se vind in milioane de exemplare in intreaga lume, fiecare noua aparitie urcind aproape imediat in topurile de carte de pretutindeni. Doar in 2006, Doherty a publicat nu mai putin de patru romane in trei serii diferite: "The Death of the Red King" ("Moartea Regelui Rosu"), "The Secret Life of Elisabeth I" ("Viata secreta a Elisabetei I"), "The Queen of the Night" ("Regina noptii" - in seria "Anno Domini") si "The Year of the Cobra" ("Anul cobrei"). Pe data de 5 aprilie, Paul Doherty va publica la prestigioasa editura Headline un nou roman, intitulat "The Poisoner of Ptah" ("Cel ce l-a otravit pe Ptah"), care se anunta a fi unul dintre bestsellerurile acestui an. Cartea este ultima din populara serie dedicata Egiptului antic, care numara in acest moment noua titluri.

"Singe si purpura" - succes editorial in Romania

In Romania, Editura Quality Books a inceput luna trecuta publicarea romanelor lui Paul Doherty cu "Singe si purpura", volum ce face parte din seria "Anno Domini", a carei actiune este plasata in Imperiul Roman din perioada lui Constantin cel Mare. "Rareori ai bucuria de a descoperi un autor care sa imbine, asa cum stralucit o face Paul Doherty, talentul scriitoricesc si pasiunea pentru detaliile istorice", spune Alina Sirbu, editorul roman al autorului. "Poate de aceea romanele sale se bucura de un imens succes, reusind, totodata, sa placa si specialistilor. Paul Doherty este, fara indoiala, un autor ale carui scrieri pot sta alaturi de cele ale maestrilor genului, Christian Jacq si Wilbur Smith, intrecindu-i insa in ingeniozitate si in maiestria cu care reuseste sa ne transpuna in epocile despre care scrie. Lucru pe care cititorii nostri deja l-au sesizat, semnalele pe care le-am primit dupa publicarea primului volum din seria Anno Domini fiind excelente." Urmatorul roman care va aparea in limba romana in aceasta colectie va fi "Cintecul gladiatorului" (mai 2007).


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.