Zvonul Bacalaureatului la trei materii din 2008 i-a pus pe jar pe elevii din licee. Proiectul se afla insa doar in stadiul de dezbatere si consultari, urmand ca acesta sa treaca prin Parlament.

Daca s-ar legifera acum, primii care vor beneficia de acest tip de Bacalaureat vor fi cei din promotia lui 2011.

Elevii claselor IX-XI au auzit ca Ministerul Educatiei pregateste modificarea Metodologiei de desfasurare si organizare a examenului de Bacalaureat si ca in 2008 va fi sustinuta prima sesiune cu probe date doar la trei discipline. "Intr-adevar exista un proiect in acest sens, insa el se afla in stadiul de dezbatere si consultari. Este un pachet mai mare de legi, unele dintre ele destul de sensibile, si cu greu se va putea statuta noua versiune de Bacalaureat propusa. In viziunea noastra, acest examen de final de ciclu trebuie aliniat la standardele europene. Drept urmare, am propus, chiar prin proiectul Legii invatamantului preuniversitar ca Bacalaureatul sa se dea doar la probele comune, adica la Limba Romana, la limba straina de circulatie internationala si la Limba materna.

Cea de-a doua componenta a structurii de examen tine de proba de la disciplina de profil, care se va stabili prin Ordin de ministru. Daca baza legislativa se clarifica pana la 31 august 2007, potrivit planificarii, atunci cei care vor sustine Bacalaureatul la trei discipline plus limba materna vor fi elevii care intra din toamna in clasa a IX-a", ne-a declarat secretarul de stat cu invatamantul preuniversitar, Dumitru Matei. Altfel spus, prima sesiune cu noua formula de Bacalaureat va fi organizata in anul 2011


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.