Incepe sa se configureze si in Romania o evidenta aplecare spre relicvele trecutului mai mult sau mai putin indepartat. Fie ca obiecte de colectie, fie ca elemente decorative. Aceasta tendinta, deocamdata timida in comparatie cu lumea occidentala, este exploatata aproape sincron de producatorii de bunuri. Au aparut astfel magazinele de pseudoantichitati, in care se vand imitatii de obiecte vechi.
Acestea sunt kitsch-uri pur decorative, nefunctionale (gramofoane, patefoane, dagherotipuri, aparate foto cu burduf etc.) sau combinatii hilare intre antic si electronic (telefoane, pendule, pick-upuri cu CD). La limita superioara a gustului, pentru recuzita retro exista solutia unui compromis convenabil pentru o plaja larga de public: obiectele de arta realizate in stilul si cu tehnologia epocii care le-au consacrat. Gravura este unul dintre ele.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.