In incercarea de a transforma apartamentul intr-unul la moda si de a redecora casa dupa aspectul celor din filme sau revistele de specialitate, tot mai multe persoane sparg peretii locuintelor, de obicei fara nici un fel de autorizatie. Si in foarte multe cazuri, astfel de modificari includ peretii de rezistenta ai cladirilor, care o data daramati ridica riscul de prabusire a imobilelor.

Pe de alta parte, autoritatile locale, prin directiile de disciplina in constructii, desi pot amenda pentru nerespectarea legislatiei in acest domeniu, nu pot intra pur si simplu in casele oamenilor sa verifice modificarile aduse. "Noi putem verifica decat in baza sesizarilor pe care le primim. De aceea un rol important il au presedintele, administratorul si comitetul asociatiei de proprietari. Ei sunt primii care pot cere autorizatia vecinilor care fac modificari in apartamente, si, daca constata vreo neregula, se pot adresa mai departe", a declarat Florin Calin, seful Serviciului Disciplina in Constructii sector 6.

"Pe aceasta tema primim saptamanal cate 5-6 plangeri din partea cetatenilor. Desigur exista si cazuri in care acestea nu se adeveresc", a mai adaugat Florin Calin. Numai in luna februarie, la nivelul sectorului 6 au fost aplicate amenzi de peste 40 milioane de lei pentru nerespectarea prevederilor legale.

Surse din cadrul Primariei Capitalei au declarat ca aproximativ 60% din locuintele din blocuri au modificari, iar aproximativ 10% (adica in jur de 3.000 de apartamente) din acestea au modificari la peretii de rezistenta, in special la cel dintre bucatarie si sufragerie, care nu de putine ori este daramat aproape in totalitate. Se pare ca nici amenzile cuprinse intre 10 si 100 milioane de lei, si nici vecinii paraciosi nu pot sta in calea fericirii decoratorilor de apartamente - asa-numitele "cutii de chibrituri".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.