La eveniment au participat presedintele Traian Basescu, guvernatorul BNR Mugur Isarescu, personalitati ale vietii publice, prieteni, apropiati, informeaza Rompress.
Horia Roman-Patapievici, autorul prefetei volumului, scrie ca "Dublul" este o carte de poezie care porneste de la cartile de Tarot. Sunt luate toate combinatiile celor 78 de carti, (...) in forma de rondel. Poezia cu forma fixa are multe din insusirile patratelor magice, prin faptul ca pozitia geometrica a numerelor este fixata de respectarea unor proceduri aritmetice date, configuratia lor are asupra cititorului un efect hipnotic. In acelasi mod, repetitia unor versuri in pozitii fixe si ritmicitatea revenirii rimei hipnotizeaza sensibilitatea cititorului si sugereaza o ordine a ei care, pentru ca are imediatete in conditii de stricta mediatete, pare a fi magica".

‘’Sesizati va rog insolitul situatiei: un economist care face politica monetara a Romaniei scrie poezii in forma fixa, iar un fizician va vorbeste despre teoria combinatoristica pe care o presupune Tarot-ul’’, a remarcat Patapievici.
Ilustratiile in alb si negru semnate de Mircia Dumitrescu intaresc legatura intre Tarot si titlul volumului. Rondelurile poarta, toate, acelasi nume: ‘’Rondel pentru dublul meu’’. Autorul se refera la dublul specular, ce poate fi considerat un alter-ego sau chiar ingerul pazitor sau, poate fi chiar cititorul, caruia autorul, in prefata, i se adreseaza cu apelativul "fratele meu necunoscut".