Noul film al lui Serban Marinescu, "Ticalosii", ce vorbeste despre grupuri de interese, este o reflectare a scenei politice, in opinia actritei Monica Davidescu, sau "o bresa" in situatia actuala a Romaniei, potrivit lui Dorel Visan, au spus actorii vineri, la vizionarea pentru presa a peliculei.

Filmul "Ticalosii" are ca subiect politica grupurilor de interese si puterea banilor, si ii are in distributie pe Monica Davidescu, Stefan Iordache, Dorel Visan si Horatiu Malaele. Pelicula va avea premiera in Romania pe 16 martie.

"Primesc acest film ca o realitate cruda, tocmai din cauza acelor oameni care fac parte din realitatea noastra si care apar la televiziuni", a spus Monica Davidescu.
"Primesc acest film ca fiind exact ce se intampla in acest moment in politica, am tristul sentiment ca traiesc in aceasta tara condusa de ticalosi si imi lasa un gust foarte amar."

Dorel Visan a spus despre film ca este "doar o bresa facuta in situatia actuala din Romania. Realitatea este mult mai ticalosita."

Nu toti actorii au aceeasi viziune asupra peliculei. Stefan Iordache e de parere ca "Ticalosii" este un document si are o tema mai mult politista decat politica. "Toata lumea zice ca e un film politic, dar e unul cu tenta politista, petrecut intr-un mediu politic. Filmul e o pagina de istorie."
Serban Marinescu semneaza regia si scenariul filmului, inspirat din romanul lui Dinu Sararu "Ciocoii noi cu bodyguard", iar muzica peliculei a fost realizata de Nelu Ploiesteanu, Marius Mihalache si Orchestra "Sarpele Rosu".

" Mi s-a parut interesant si hazos titlul romanului", a spus regizorul. "Este un roman sa-tiric, iar autorul are o abilitate extraordinara de a construi personaje care pe mine ma inspira".

Filmarile pentru "Ticalosii" s-au desfasurat in trei etape, si au inceput in urma cu doi ani.Marinescu a explicat ca pelicula nu are un mesaj directionat, pentru o anumita categorie de public si ca poate fi receptat de toti telespectatorii.

Actrita Monica Davidescu, in varsta de 35 de ani, a spus ca s-a simtit onorata si mandra pe platourile de filmare sa le poata da replica unor actori ca Gheorghe Dinica, Stefan Iordache, Dorel Visan, Horatiu Malaele sau Mircea Diaconu. "Daca as folosi o imagine din desene animate, as spune ca ma simt ca o furnicuta in jurul elefantilor", a spus Monica Davidescu.

Serban Marinescu a mai regizat "Moara lu Califar", in 1984, "Cei care platesc cu viata" (1991) si "Cel mai iubit dintre pamanteni" (1992) cu Gheorghe Dinica, Maia Morgenstern si Victor Rebengiuc.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.