Proiectul legii chiriilor genereaza tensiuni. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, s-a declarat nemultumit de actul normativ si da vina pe Laszlo Borbely.
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu (PD), l-a criticat dur pe subordonatul sau de la UDMR, Laszlo Borbely, catalogind actuala forma a legii chiriilor drept "nefezabila". "Dupa cum stiti, partea de constructii este coordonata de domnul Laszlo Borbely, implicit si directia de locuinte din acest minister. Proiectul de lege privind reglementarea raporturilor dintre proprietari si chiriasi este initiat si postat pe site de aceasta directie cu acordul domnului Laszlo Borbely. Nu cred ca ceea ce este in dezbatere pe site este un proiect fezabil, ca urmare cer scuze pentru tot disconfortul creat de aparitia acestui proiect", a afirmat ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului intr-o declaratie scrisa si transmisa agentiei MEDIAFAX.

Mai mult, Berceanu a anuntat ca in momentul de fata este in curs de organizare o licitatie internationala prin care se va angaja un consultant ce va audita intregul pachet legislativ in domeniul locativ, fapt ce atrage dupa sine nemultumirea lui Borbely. Surse oficiale din cadrul Ministerului Transporturilor ne-au declarat ca alegerea unui consultant care sa expertizeze legislatia romana in domeniul locuirii, dar si implicatiile financiare si sociale ale acestora nu a fost niciodata agreata de ministrul delegat pentru Amenajarea Teritoriului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.