Studentii, cei de la master, precum si absolventii de studii superioare vor putea sa-si gaseasca un loc de munca in Statele Unite ale Americii, pentru o perioada de pana la opt luni, la targul de slujbe organizat, duminica, in Bucuresti.

La targ vor participa organizatia non profit californiana Cultural Homestay International-care va coordona interviurile- precum si o serie de angajatori americani care vor oferi contracte de munca pe loc.

Ofertele semnate in timpul targului vor fi valide timp de trei zile, pana in 14 martie, timp in care aplicantii vor trebui sa semneze contractul de inscriere in programele Student Adventure.

Conditii si slujbe

Studentii trebuie sa-si petreaca o vara (de pe 15 iunie pana pe 1 octombrie 2007) lucrand pentru o companie din Statele Unite si trebuie sa fie cursanti la zi la o facultate de stat sau privata acreditata, sa aiba o situatie scolara buna (fara restante) si sa cunoasca limba engleza cel putin la un nivel mediu.

Sunt acceptati si studentii la master.

Cei care au absolvit deja, vor munci timp de 6-8 luni pentru o companie din Statele Unite.

Acestia trebuie sa aiba intre 18 si 40 de ani, sa nu aiba cazier sau restrictii la parasirea tarii, sa cunoasca limba engleza cel putin la un nivel mediu.

Experienta nu este necesara.

Studentii vor fi platiti cu maximum 10 dolari pe ora, unele companii punandu-le la dispozitie si cazare si masa.

Ei vor lucra ca bucatari, casieri si vanzatori la supermarketuri.

Absolventilor le sunt oferite slujbe ca menajeri sau steward si sunt recompensati cu maximum zece dolari pe ora, la care se adauga cazare, masa si "micile atentii" primite de la clienti.

Targul este organizat de Student Adventure Romania- reprezentantul oficial al uneia dintre cele mai mari si mai renumite firme de pe piata central si est europeana a schimburilor culturale si programelor de Work and Travel USA, H2B Temporary Work Placement USA si Internship USA cu birouri in Polonia, Romania, Marea Britanie, SUA, Republica Moldova si Ucraina.

Obiectivul Student Adventure este integrarea tinerilor din diferite tari prin programe care promoveaza schimburile culturale, precum si crearea posibilitatii ca tinerii din Romania sa munceasca si sa calatoreasca in strainatate.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.