Romania ocupa locul trei, dupa Cehia si Ungaria, intr-un top al tarilor nou intrate in Uniunea Europeana privind ritmul de crestere a constructiilor de birouri, pozitia buna a tarii noastre datorandu-se cererii mari de birouri, potrivit directorului companiei imobiliare Willbrook, Daiana Voicu.

Potrivit reprezentantilor companiei Willbrook Management International, lider in dezvoltarea de proiecte imobiliare de lux pe pietele din Europa Centrala si de Est, cererea de spatii de birouri din Romania este in continua crestere, iar acest lucru este reflectat si in piata. In prezent, majoritatea office-buildingurilor sunt deja ocupate de companii multinationale care activeaza mai ales in domeniile financiar- bancar, asigurari, consultanta, IT&C sau farmaceutic, iar spatiile noi care sunt asteptate pe piata in 2007 sunt deja acontate.

"Pretul mediu de vanzare a spatiilor de birouri de clasa A din Bucuresti este de 2.200 euro pe metrul patrat, apropiat celui din Praga, unde media pretului de vanzare a spatiilor de birouri din centrul istoric al capitalei cehe este de 2.600 euro/metru patrat. In Romania chiriile in imobilele de birouri de clasa A se situeaza intre 16 si 19 euro/ metru patrat/luna, iar media suprafetelor inchiriate anual se situeaza intre 100.000 si 120.000 metri patrati", a declarat Daiana Voicu, directorul de la Willbrook.