Zilele trecute, Ministerul Culturii si Cultelor si Artexim, acesta din urma fiind principalul organizator al Festivalului si Concursului International "George Enescu", anuntau ca editia din acest an (1-23 septembrie) va beneficia de o campanie de promovare internationala, gratie contractelor incheiate cu prestigioase companii media - CNN International, Mezzo, Euronews si Radio France International. Dar... ghinion! Posta Romana a pierdut coletul care continea caseta cu spotul publicitar!

Mihai Constantinescu, directorul Artexim, a povestit pentru ZIUA cum a aflat ca serviciile platite companiei Posta Romana au fost nu numai inutile - pentru destinatia Anglia -, dar pun si in pericol clauzele contractuale cu CNN International pentru promovarea Festivalului "George Enescu".

"Spoturile publicitare (casete Beta, cu promo-uri de 20 de secunde filmate in TVR) dedicate difuzarii au fost trimise de catre Artexim prin serviciul EMS al Postei Romane in Franta si in Anglia. Din cauza unei erori grave si unei totale lipse de profesionalism, coletul destinat CNN International (Anglia - n. red.), pentru care Artexim a platit o suma considerabila si care ar fi trebuit sa ajunga la destinatie in 48 de ore, nu a ajuns nici macar dupa 10 zile de la expedierea lui", anunta ieri Artexim, intr-un comunicat al Biroului de presa al Festivalului Enescu.

Constantinescu a precizat ca a luat legatura cu Posta Romana de unde singurul lucru pe care l-a putut afla a fost ca pachetul cu destinatia Anglia a plecat din tara, dar nimeni nu stie pe unde e. "Mi s-a spus ca in termen de 15 zile vor afla unde este coletul si voi primi un raspuns", mentioneaza directorul Artexim, adaugand ca acest lucru "nu ajuta cu absolut nimic, mai mult, pune in real pericol contractul deja incheiat cu binecunoscuta companie media (CNN - n. red.). Promovarea Festivalului ar fi trebuit sa inceapa cel tarziu la data de 12 martie 2007, iar o deviere de la aceasta data poate atrage grave modificari in grila prestabilita prin contract".

Am incercat sa aflam de la serviciul de curierat rapid la Postei Romane, condus de Cornel Laurentiu Simion, ce s-a intamplat cu coletul buclucas, insa in lipsa directorului am discutat cu directorul operational Simona Georgescu. Aceasta ne-a declarat ca potrivit clauzelor care functioneaza intre contractantul de servicii - in cazul de fata, Artexim - si prestator - aici, Posta Romana - nu are voie sa dea informatii tertilor.

Totusi, la insistentele noastre ne-a confirmat faptul ca pachetul cu destinatia Anglia a iesit din tara. "Nu stim exact unde se afla, dar in termen de 15 zile, maximum 30, asa cum prevede legea vom incerca sa aflam ce s-a intamplat si reclamantul va primi un raspuns in acest sens. Daca se va constata ca s-a pierdut coletul, cel care a facut sesizarea va fi despagubit", ne-a explicat Simona Georgescu.

"Dar ce despagubiri poti oferi intr-o asemenea situatie, cand te discreditezi ca tara din punct de vedere moral?" se intreba retoric Mihai Constantinescu. "Ar trebui sa fac repede un alt spot si sa-l trimit la CNN in care sa spunem ca ne cerem scuze, dar clipul despre Festivalul Enescu nu poate fi difuzat fiindca Posta Romana a pierdut pachetul cu caseta" - glumea amar acelasi Constantinescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.