Consolidarea cladirilor cu risc seismic ridicat se va face cu sau fara acordul prorietarilor, iar actul normativ care va include aceasta prevedere va fi elaborat de Ministerul Justitiei si Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului in termen de doua saptamani. Potrivit ministrului delegat pentru lucrari Publice, Laszlo Borbely, cel care a avut si ideea acestui act, acordul proprietarilor, era pana acum principala problema in consolidarea constructiilor respective.

De asemenea, Borbely a mai precizat ca edilii Bucurestiului, mai putin cei ai Primariei Sectorului 2, au ignorat sa identifice cladirile cu probleme desi el a acordat un termen de 9 luni pentru realizarea acestei actiuni. insa, pentru ca "are ac de cojocul lor", Borbely i-a atentionat pe primarii de sector ca saptamana viitoare ii convoaca la o discutie pe aceasta tema.

Conform ultimelor evaluari, in programul de reabilitare si consolidare pe 2007 au fost incluse 53 de cladiri de locuinte incadrate in clasa I de risc seismic, dintre care 46 de imobile din municipiul Bucuresti, doua blocuri in Tulcea si cate o cladire din Ploiesti, Galati, Roman, Campina si Bacau.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.