La dubla aniversare, sapte ani de la infiintare si doi ani de la relansarea intr-o noua formula, revista „Observator cultural” isi decerneaza premiile

Prima editie a Premiilor "Observator cultural" a avut loc luni seara, in sala Teatrului Odeon. Cistigatorii de anul acesta au fost alesi de un juriu prezidat de criticul Mircea Martin si format din Paul Cernat, Caius Dobrescu, Carmen Musat si Virgil Podoaba. Diplomele inminate fiecarui cistigator au fost insotite si de un premiu in bani, in valoare de 3.000 RON. Prin distinctiile oferite anual, redactia "Observatorului" isi propune sa recompenseze valorile din critica si din literatura si sa stabileasca un etalon valoric, certificat atit de lista nominalizatilor, cit si de cea a cistigatorilor.

Gheorghe Craciun, in amintirea tuturor

Prima editie a premiilor a reunit nominalizati la sase categorii: proza si memorialistica; poezie; critica, eseu si teorie literara; premiul cititorilor; premiul redactorilor si un premiu special, in memoria lui Gheorghe Craciun, Opera Omnia. Intreaga ceremonie a fost, de altfel, impregnata de amintirea scriitorului, despre care fiecare dintre cei care au urcat pe scena Teatrului Odeon au povestit cu afectiune si emotie. Premiul Opera Omnia i-a revenit lui Mircea Horia Simionescu, care a urcat pe scena cu nelipsita-i pipa si a multumit juriului in stilu-i inclasabil.

Caius Dobrescu a anuntat cistigatorul sectiunii proza, Petru Cimpoesu, pentru volumul "Christina Domestica si Vinatorii de suflete", aparut la Editura Humanitas. Lui Paul Cernat i-a revenit rolul de prezentator al poetului premiat de "Observatorul cultural", Robert Serban, pentru "Cinema la mine acasa", volum aparut la Cartea Romaneasca.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.