Electricitatea livrata populatiei si companiilor cu un consum mic se va scumpi de la 1 aprilie cu maximum patru la suta, in principal din cauza productiei reduse de energie din surse hidro, a declarat presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Nicolae Opris.

"De la 1 aprilie, vom umbla la tarifele de distributie si, probabil, la cele de transport si ale producatorilor. Electricitatea se va scumpi la consumatorul final cu maximum 4%, aceasta fiind o estimare grosiera", a spus Opris. Potrivit acestuia, daca la 1 aprilie va exista o crestere de 4%, o noua majorare a tarifelor nu va avea loc mai devreme de luna septembrie. in plus, din toamna acestui an, va intra in functiune si reactorul 2 de la Cernavoda. De cealalta parte, pretul gazelor nu va creste in al doilea trimestru, scumpirea programata pentru 1 aprilie fiind anulata de "evolutiile favorabile la importuri"


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.