In timp ce ministrul Hardau promite 8000 de locuri noi in Bucuresti, pana la toamna, primarii de sector il acuza de lipsa de "realism elementar"

Primarul Andrei Chiliman considera ca promisiunea facuta de ministrul Educatiei, Mihail Hardau, privind infiintarea, pana in toamna, a 8000 de locuri noi in gradinitele din Bucuresti este lipsita de realism elementar.

"Ministrul Hardau a facut o declaratie lipsita de realism elementar. Chiar daca ar aloca fonduri suplimentare, acestea nu au nici o valoare, pentru ca procedurile pentru constructii noi dureaza minim opt-noua luni, iar daca sunt contestatii, se pot intinde si la un an si jumatate. Concret, trebuie sa identifici locatiile, apoi sa faci studiul de fezabilitate, proiectul de executie si licitatia de executie. Ca atare, sa vina cineva in luna martie si sa declare ca va face 8000 de locuri in gradinite, dupa mine este lipsit de un realism elementar", ne-a declarat, ieri, Chiliman.

Criza "aproape cronica"

Edilul califica drept "aproape cronica" criza de locuri pentru prescolari, si "induiosatoare" grija afisata de ministrul Educatiei pentru prescolari. "Pe mine ma induioseaza grija extraordinara pe care, brusc, a capatat-o ministrul Mihail Hardau pentru problema locurilor din gradinite. Eu n-as spune ca e o criza, ci o situatie aproape cronica. (...) Anul acesta voi incepe extinderea a trei gradinite si voi folosi un spatiu administrativ al Liceului Bulgar pentru crearea unei gradinite noi. De asemenea, voi incepe proiectarea pentru inca patru gradinite, dar executiile se vor termina anul viitor", ne-a precizat primarul Sectorului 1.

Pe de alta parte, Chiliman sustine ca aplicarea normelor europene ar reduce mult numarul locurilor existente in gradinite, deoarece acestea nu permit ca in aceeasi clasa sa se desfasoare activitatile educative si apoi sa devina dormitor pentru copii: "Ministrul nu ne spune cand vor fi aplicate normele europene: din toamna, sau ar fi trebuit sa fie in aplicare de la 1 ianuarie 2007?".

Extinderea, unica solutie

"Noi vom putea construi anul acesta patru-cinci corpuri noi de gradinite", ne-a declarat, ieri, Adrian Inimaroiu, primarul Sectorului 4.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.