Compozitorul Serban Georgescu, realizator la Redactia muzicala a Societatii Romane de Radiodifuziune si fost sot al interpretei de muzica usoara Madalina Manole, a incetat din viata, duminica seara, in urma unui infarct.

Cunoscutul compozitor a murit, in seara zilei de 4 martie 2007, in jurul orei 20.00, in urma unui infarct suferit in locuinta sa din Bucuresti.

Serban Georgescu s-a nascut in 1952 si s-a afirmat pe scena muzicala romaneasca prin zeci de slagare, in anii ‘80, interpretate de Carmen Radulescu si apoi de Madalina Manole, care i-a devenit sotie in anul 1994. Melodii ca ‘’ Intoarce-te’’, ‘’Fata draga’’, ‘’Te-am vazut, mi-ai placut’, ‘’ Nu esti chiar un inger’’, ‘’ Stai langa mine, mama’’ au castigat numeroase premii la festivalurile de la Mamaia sau la alte concursuri.

Dupa mariajul cu Madalina Manole, ce a durat aproape 15 ani, muzicianul s-a recasatorit cu actrita Eniko Bartos si in urma cu un an a devenit tatal unei fetite, Alessia Ana Maria. Serban Georgescu era si realizatorul emisiunii Romanticii, difuzata de Radio Romania Actualitati. Toti cei care l-au cunoscut, i-au putut aduce un ultim omagiu la Casa Radio, unde a fost depus, in cursul zilei de ieri, trupul neinsufletit al compozitorului iar inmormantarea va avea loc astazi, la Cimitrirul Bellu.

Radio Romania a ramas mai sarac fara compozitorul Serban Georgescu, cel care, de-a lungul a 30 de ani, a realizat mii de emisiuni muzicale la Radio Romania Cultural, Romania Muzical si Radio Romania Actualitati, se arata intr-un comunicat remis Agentiei ROMPRES.

A fost membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si a semnat muzica mai multor albume. Compozitiile lui au devenit slagare distinse cu premii (‘’Discul de aur’’ pentru 3 dintre albume, ‘’O melodie dintr-o suta’’, pentru melodia ‘’Te-am vazut, mi-ai placut’’). Madalina Manole a cucerit cu slagarele semnate de el publicul din Canada, SUA, Franta, Belgia, Germania.

A scris si pentru alti artisti cunoscuti ca Nico, Marcel Pavel, Andra, Simona Nae, Fuego.Ultima emisiune realizata a fost transmisa duminica, 4 martie 2007, intre orele 10,00 - 12,00, din ciclul ‘’Deschis Duminica’’. ‘’Intr-un studio al radioului exista un pian despre care ni se spunea sa nu-l atingem, deoarece la el lucreaza, in orele libere, Serban Georgescu. Pianul exista, slagarele exista, incanta deopotriva pe tineri si batrani. Deci, Serban Georgescu exista’’, se arata in comunicatul Radio Romania.

Ultima filmare

"L-am intalnit pe regretatul de-acum compozitor Serban Georgescu recent, chiar saptamana trecuta, cu ocazia filmarilor la emisiunea de la TVRM intitulata "Cu pile, fara pile". Facea parte din juriul fiecarei editii moderate de realizatoarea Carmen Fulger, dandu-le sfaturi si acordand cu maxima obiectivitate note tinerilor concurenti, aspiranti la glorie. In curand avea sa fie finala concurusului, iar el membru al juriului.

Era la fel de curtenitor si de tonic, asa cum il stiam de ani de zile si ne vorbea in cabina de machiaj despre proiecte, emisiuni si spectacole. Slabise mult si toata lumea il admira pentru asta, dar si pentru ca isi regasise linistea alaturi de sotia si fetita sa. Sper ca ele sa reuseasca sa faca fata acestei tragedii. Care, care orice mare necaz, te loveste atunci cand te astepti mai putin. La Serban Georgescu insa nimeni nu se astepta! El a plecat, dar ne-a lasat ceva noua, tuturor: Cantecul de Dragoste "...


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.