Un teren in valoare de cateva milioane de euro, acoperit de gunoaie si de adaposturi improvizate. Pe malul lacului Vacaresti locuiesc ilegal pe o adevarata mina de aur zeci de familii de romi. Primaria sectorului 4 a incercat de mai multe ori sa ii evacueze pentru a construi un parc urias sau un teren de golf, dar planurile au fost abandonate pe rand. Cartierul de pe marginea Lacului Vacaresti adaposteste cateva zeci de famiilii. In timp ce parintii cauta fier vechi, copiii se joaca printre gunoaiele aruncate la intamplare. Cei mai multi stau aici de ani de zile. Autoritatile au incercat sa ii goneasca dar ei s-au intors de fiecare data.

Nu vor sa se intoarca acasa desi nici Bucurestiul nu le ofera mare lucru. Nu au acte de identitate si traiesc mai mult din alocatiile copiilor. Un metru patrat in zona lacului Vacaresti costa cam trei sute de euro. Daca ar putea sa foloseasca terenul, primaria sectorului patru ar avea profit de milioane de euro. De aceea, astazi vor fi reluate incercarile de evacuare pentru cei carelocuiesc acolo ilegal.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.