S-au eliminat vizele de munca * Muncitorii romani vor trebui sa obtina autorizatii de munca de la spanioli

Regatul Spaniei a eliminat vizele de munca pentru cetatenii romani cu contracte mai mari de 180 de zile. Astfel, prin prin Decretul Regal 240 din 16 februarie 2007 (publicat in Monitorul Oficial al Regatului Spaniei in data de 28 februarie 2007) autoritatile spaniole au dispus aplicarea prevederilor Directivei 38/2004/CE pe teritoriul Regatului.

Cetatenii romani care doresc sa lucreze in Spania, indiferent de perioada de timp a contractului de munca, nu vor mai fi obligati sa obtina vize de munca si nici sa depuna la autoritatile spaniole documente referitoare la situatia cazierului judiciar propriu sau prin care sa dovedeasca starea de sanatate (cu exceptia unor cazuri speciale). De asemenea, cetatenilor romani nu li se vor mai elibera carti de rezidenta temporara, ci certificate de inregistrare, care nu vor mai avea limita de timp. T

Trebuie precizat ca sunt impuse totusi masuri tranzitorii privind accesul la piata fortei de munca din Spania, in sensul ca cetatenii romani vor putea lucra in Spania numai in baza unei autorizatii de munca emisa de autoritatile spaniole competente. "Salutam decizia Regatului Spaniei si promptitudinea cu care autoritatile spaniole au reactionat pentru inlaturarea unor masuri abuzive aplicate cetatenilor romani cu contracte de munca mai mari de 180 de zile.

Discriminarile la care au fost supusi romanii pana in prezent au fost eliminate, iar calitatea acestora de cetateni europeni, cu drepturi egale cu cele ale altor lucratori din Uniunea Europeana, a fost recunoscuta", precizeaza Blocul National Sindical. Precizam ca Spania era singura tara din UE care a mentinut, dupa 1 ianuarie, obligativitatea vizelor de munca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.