O noua tehnica, numita terapie prin feedback nervos, ce consta in stimularea centrilor nervosi aflati la periferia sistemului nervos, in muschi, tendoane, in articulatii, pare sa dea rezultate foarte bune in incercarea de eliminare a stresului.

Profesorul Cristian Dragomir, specialist in balneofiziokinetoterapie, a explicat, cu ocazia Congresului International de Estetica Aplicata "Les Nouvelles Esthetiques", ca centrii nervosi care se stimuleaza prin terapia cu feedback nervos, numiti "senzori", culeg informatii din mediul extern si le transmit catre sistemul nervos central, care ia anumite decizii in functie de felul in care sint stimulati.

Potrivit specialistului, stimularea acestor centri nervosi, dupa diferite tehnici, obliga sistemul nervos central sa verifice toate circuitele nervoase si, acolo unde identifica probleme (blocaje), creierul initiaza procese de autovindecare. "Localizarea centrilor este foarte importanta, la fel si stimularea unor grupe diferite de senzori", spune profesorul Cristian Dragomir, care a insistat ca acest tip de tratament trebuie realizat de catre profesionisti. El a precizat ca, pentru eficienta tratamentului, este necesara o pauza de la cinci zile la o saptamina intre sedintele de tratament pentru a lasa corpul sa reactioneze lent la stimulare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.