Soferii romani ar putea capata, pana la sfarsitul lui 2007, permisiunea de a iesi din tara fara a mai prezenta polita de asigurare Cartea Verde, a declarat, ieri, pentru NewsIn, presedintele Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR), Liviu Stoicescu.

Marea Britanie este ultima tara care nu a semnat inca Acordul Multilateral de Garantare (MGA) cu Romania, insa "britanicii s-au aratat, in ultimele convorbiri purtate, dispusi sa semneze Acordul pana la sfarsitul acestui an, iar eu sper sa o faca pana la in luna mai 2007, cand va avea loc, la Bruxelles, intalnirea anuala a Birourilor nationale Carte Verde, membre ale Acordului", potrivit lui Stoicescu. Aderarea Romaniei la acest Acord este conditia pentru ca asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA) sa devina valabila pe intreg teritoriul Spatiului Economic European.

Chiar si dupa semnarea, de catre Marea Britanie, a acordului, va mai dura pana prevederile lui vor fi puse in practica, datorita procedurilor birocratice europene si in primul rand a necesitatii ca respectivul acord sa fie publicat in Monitorul Oficial al Uniunii Europene.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.