Cazinourile si casele de pariuri se numara printre afacerile ai caror clienti sint „fidelizati“ din punct de vedere organic. Cea mai la indemina solutie pentru dependenti o reprezinta sportul extrem

Dupa ce Bucurestiul a ajuns prima capitala din Europa dupa numarul cazinourilor, a inceput sa creasca si numarul agentiilor de pariuri sportive. Piata jocurilor de noroc isi gaseste tot mai multi clienti in Romania.

"Jocul de noroc este o activitate de divertisment, benefica individului atit prin relaxare, cit si prin supapa de defulare fata de stres pe care o reprezinta. Jocul de noroc, practicat in exces in mod regulat, este un declansator de adrenalina din cauza tensiunii legate de risc si de sansa. Acest fapt creeaza pe de o parte dependenta, iar pe de alta parte atenueaza capacitatea de ratiune privind, de exemplu, miza suportabila a jocului", sustine Petre Victor, presedinte in cadrul Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania.

Dependenta de adrenalina

Studiile medicale arata ca excesul de adrenalina provocat constant de jocurile de noroc sau de pariuri duce la dependenta fata de stimulentul ce declanseaza adrenalina. Psihologii trateaza jocurile de noroc sub aspect patologic, atunci cind acest comportament persista dincolo de efectele devastatoare in plan material, familial, social, profesional.

"Asemanator cu ce se intimpla in cazul dependentelor de droguri, jocul de noroc dezvolta fenomenul de toleranta, in sensul ca apare nevoia de a creste doza pentru a obtine aceeasi stare de bine, iar incercarea de a stopa jocul se insoteste de efecte fizice si psihice asemanatoare sevrajului la o substanta psihoactiva: iritabilitate, neliniste, dificultati de concentrare sau dispozitie depresiva", declara Viorel Ciucu, medic psiholog.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.