Un sondaj realizat in Marea Britanie cu scopul de a aniversa World Book Day (Ziua Mondiala a Cartii) a desemnat cele 10 carti fara de care cetatenii acestei tari nu pot trai. Peste 2.000 de britanici si-au exprimat optiunile prin vot la adresa www.worldbookday10.com.

Pe primul loc in topul cartilor fara de care britanicii nu pot trai s-a situat romanul "Mandrie si prejudecata", semnat de scriitoarea Jane Austen. Cu 20% din optiunile votantilor, "Mandrie si prejudecata" a surclasat carti celebre din toate timpurile, inclusiv contemporane. Aparut in 1813, acest roman ar putea parea pentru unii desuet. Nu este deloc asa.

Complexitatea personajului principal, talentul cu care autoarea introduce cititorul in lumea de la cumpana dintre secolele XVIII si XIX, observatia si umorul ei rafinat captiveaza orice generatie. Pe locul doi (cu 17% din voturi) s-a situat "Lord of The Rings" ("Stapanul inelelor"), celebra trilogie scrisa de JRR Tolkien, cunoscuta mai ales datorita ecranizarilor spectaculoase. Locul trei i-a revenit romanului "Jane Eyre", de Charlotte Bronte (14% din voturi), una dintre cele mai populare lucrari englezesti de fictiune


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.