Unii ii detesta pentru ca trebuie sa fie atenti la ei atunci cand fac baie, cand se culca sau cand merg la sala de gimnastica. Altii din contra, ar face orice, numai sa ii simta pe nas. Este vorba despre ochelari, unul dintre cele mai comune si mai folositoare accesorii.

Tehnica avansata a inceput sa schimbe insa obiceiurile a milioane de "ochelaristi" prin operatia cu laser de reducere a dioptriilor.

"Laserul cu excimeri permite modificarea curburilor corneei cu o precizie de micron si astfel realizeaza corectarea la zero dioptrii a viciului de refractie", ne-a explicat dr. Radu Iulian Burcin. Cei care pot beneficia de aceasta operatie sunt persoanele de peste 18 ani, la care viciul de refractie s-a stabilizat. in ceea ce priveste riscurile interventiei, dr. Burcin spune ca operatia este cat se poate de sigura, deoarece nu se efectueaza nici un fel de incizie la nivelul corneei si nu se folosesc intrumente ascutite.

"Preoperator se efectueaza un examen oftalmologic complet pentru a depista anumite afectiuni oculare care ar pune impiedica interventia. Se mai investigheaza si suprafata corneei, pentru a aduna informatii despre relieful corneean si despre grosimea corneei", mai spune specialistul. Desi suna complicat, timpul de operatie este de doar 10 minute, iar anestezia este locala si se face cu picaturi. Nici perioada de recuperare postoperatorie nu este de durata.

"Dupa tratamentul laser, pacientul va purta lentile de contact terapeutice aproximativ 4 zile, iar vederea va deveni din ce in ce mai clara", sustine medicul. Desi beneficiile unei astfel de interventii nu pot fi puse la indoiala, o singura problema mai ramane de rezolvat, si anume aceea legata de pretul operatiei, care se ridica la suma de 1200 de euro pentru ambii ochi.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.