Potrivit reprezentantilor Colliers, din proiectele lansate pe piata pana la sfarsitul anului 2006, doar doua vor putea fi disponibile si vor aloca locuinte in acest an.

Astfel, primele 453 de apartamente in complexe rezidentiale vor fi livrate clientilor in trimestrul patru din 2007, in zona Baba Novac - Mihai Bravu din estul Bucurestiului si in complexul rezidential din Parcul Banatului, restul locuintelor ajungand in posesia cumparatorilor doar pe parcursul anului 2008.

"Noile proiecte rezindentiale vor acoperi majoritatea zonelor semi-centrale si periferice si se vor extinde in intreaga Capitala", sustin consultantii companiei Colliers International, care mai spun ca pe viitor vom asista la o intensificare a competitiei dat fiind ca dezvoltatorii au anuntat deja cel putin cate doua proiecte in cartiere cum ar fi Colentina, Titan, Grozavesti, Dristor, etc.

Si presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Ruxandra Cleciu sustine ca in ultimii doi-trei ani cererea pe piata imobliara bucuresteana s-a ridicat la aproximativ 60.000 de locuinte, iar oferta din momentul de fata atinge doar circa 10.000 de case aflate inca in stadiul de constructie. in aceste conditii, noile apartamente vin ca o gura de oxigen pentru cei aflati in cautarea unei locuinte, dar nu pentru cei cu venituri medii, ci mai mult pentru cei care au venituri peste mediu.