Elizabeth Rosemond Taylor s-a nascut la Londra, intr-o familie de americani stabiliti la Londra, la 27 februarie 1932. Familia ei s-a mutat in SUA, in 1942, cand a jucat in primul ei film, la varsta de 10 ani. Este vorba despre pelicula ‘Lassie se intoarce’, urmata de o lunga serie de succese cinematografice.

Actrita cu ochii violeti a avut o viata tumultoasa, atat in plan profesional, cat si personal, este considerata’ultimul star al Hollywoodului de altadata’. Casatoria ei cu Richard Burton a fost multa vreme in atentia presei de scandal.

Dintre filmele in care a jucat mai amintim: ‘Pisica pe acoperisul incins’ (1958), ‘Cui i-e frica de Viginia Woolf?’ (1966), ‘Pasarea albastra’ (1976) si ‘The Flinstones’ (1994). A fost distinsa cu Premiul Oscar de doua ori. Cel de-al treilea trofeu l-a primit pentru eforturile depuse in lupta impotriva flagelului HIV. A primit Premiul Academiei de Film pentru intrega cariera, in 1993.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.