"Aventurile lui Piccolo", primul lungmetraj de animatie 3D realizat in Romania printr-o colaborare cu producatori francezi, va avea premiera la Bucuresti pe 9 martie.

Lansat in Franta pe 20 decembrie, "Aventurile lui Piccolo"/"Piccolo, Saxo & Cie", adresat copiilor, va rula la noi cu subtitrare, au declarat pentru Mediafax reprezentanti ai studioului Dacodac, producatorul roman al filmului.

Lungmetrajul este povestea ingeniosului Piccolo si a temerarului Saxo, care vor sa reuneasca familiile de instrumente muzicale pentru un mare concert al orchestrei simfonice. Pe o planeta indepartata, unde traiesc instrumentele muzicale, Piccolo si Saxo pleaca in cautarea cheilor de pe portativ si a altor instrumente muzicale ce au fost furate de un doctor malefic, care viseaza sa-si construiasca un Instrument Ideal. Pana reusesc sa elibereze prizonierii din pestera doctorului, Piccolo, Saxo si Nota Do calatoresc prin Tara alamurilor, Tara corzilor, Tara instrumentelor cu clape, traind o multime de aventuri.

In aceasta coproductie franco-romana au fost implicate companiile Millimages, Haut et Court si Dacodac. Scenariul a fost scris de Isabelle De Catalogne si Juliette Sales, preluand personajele principale din compozitia omonima a lui André Popp.
In timp ce pre si postproductia au fost realizate in Franta, partea de productie a fost facuta in Romania.
Bugetul total al lungmetrajului se ridica la circa 12 milioane de euro, din care partea romana a acoperit aproximativ un sfert, cu ajutorul unui sprijin financiar de la Eurimages - Fondul Consiliului Europei pentru coproductii, distributie si exploatare de opere cinematografice.