Dai apartamentul tau vechi in schimbul unei bijuterii de casa! Sloganul lansat de o companie specializata in dezvoltari rezidentiale da masura nivelului de acutizare a concurentei pe piata locuintelor din Capitala

In definitiv, pentru client, solutia "buy back" cu aplicatie pe piata imobiliara pare calea cea mai usoara de a se muta in casa noua.

Inasprirea concurentei pe piata constructiei de locuinte noi nu s-a reflectat inca in scaderea preturilor, dar operatorii devin tot mai inventivi in a atrage clientela.

O firma din Bucuresti propune o solutie inedita pe piata rezidentiala, oferind casa noua contra unei locuinte vechi, instrumentul comercial fiind denumit buy back. Ce inseamna buy back? Definitia economica a termenului desemneaza operatiunea de rascumparare a unui bun uzat pe care dealerul se obliga sa o faca in momentul in care iti vinde un bun nou. Cea mai cunoscuta utilizare a acestui concept se regaseste in cazul vanzarilor de masini. In sectorul imobiliar, Stein Construct este prima firma de constructii care promoveaza conceptul buy back ca o alternativa de achizitionare a unui apartament nou.

Procedura este genial de simpla. Firma ajuta clientul sa cumpere o casa noua, acesta urmand sa plateasca un avans si sa cedeze apartamentul proprietate personala ca ultima rata. Alina Rasnoveanu, director de vanzari al Stein Construct, spune ca in mai putin de doua saptamani de la lansarea produsului, circa 400 de clienti s-au aratat interesati de cele 300 de locuinte oferite la vanzare in sistemul buy back. "Asta nu inseamna ca lista este inchisa. Doar 50 din cei 400 sunt bucuresteni, iar dupa toate probabilitatile vom accepta la schimb doar locuinte vechi din Bucuresti".

Reprezentantul Stein a declarat ca valoarea locuintei vechi oferite la schimb de client ar trebui sa reprezinte cel putin 70% din pretul noului apartament. Tranzactia poate fi derulata doar cu apartamente noi construite de firma Stein Construct intr-unul dintre cele doua complexuri rezidentiale din Capitala - RubinStein si Saphir Stein. In cele doua ansambluri, pretul locuintelor noi variaza intre 48.000 de euro pentru o garsoniera si 300.000 de euro pentru un apartament cu trei camere (cu o suprafata de 160 de metri patrati).


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.