Adrian Pintea inca mai cauta sponsori pentru „Jesus Christ Superstar“

Cunoscutul actor si regizor Adrian Pintea vrea sa puna din nou in scena opera rock a lui Andrew Lloyd Webber, "Jesus Christ Superstar", jucata de studentii sai la ArCub, in 2006. Problema este ca nu reuseste sa isi gaseasca sponsori care sa plateasca drepturile de autor ale productiei. Pintea a discutat deja cu Teatrul Bulandra despre acest proiect, insa reprezentantii institutiei i-au spus ca il pot ajuta doar cu scena, nu si cu plata drepturilor de autor, care reprezinta cea mai mare parte din bugetul spectacolului.

Din ce pricina credeti ca nu ati gasit pana acum un sponsor pentru proiectul "Jesus Christ Superstar"?
Explicatia nu poate fi decat ca exista o lipsa crasa de interes pentru un proiect studentesc, lipsa unei legi clare a sponsorizarii si a unui profil cultural autentic al celor care ar putea sa actioneze la nivel de mecenat. Mecenatul roman nu stie decat sa dea in mingea de fotbal.

La cat se ridica, estimativ, suma de cumparare a drepturilor de autor?

Nu am idee, dar e vorba, probabil, de o suma serioasa. Cam de cateva ori suma ce se poate pierde intr-o noapte la cazinou.

Imi puteti spune care au fost motivele invocate de cei la care ati apelat pana acum si care nu v-au ajutat? In afara Teatrului Bulandra, la ce institutii v-ati mai adresat?

Nu vreau sa jignesc pe nimeni. Am apelat la toate.

Ce anume credeti ca i-ar convinge pe sponsori ca spectacolul va avea succes? Nu a fost de-ajuns ca toate reprezentatiile de la ArCub s-au jucat cu sala plina?

In afara faptului ca s-au rupt usile la cele zece spectacole pe care le-am avut la ArCub, ce argumente ar mai fi necesare?


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.