Pretul unui apartament nou intr-un ansamblu rezidential modern din Capitala poate fi mai mare cu pana la 17.500 euro din cauza locurilor de parcare amenajate de dezvoltatorul proiectului in imediata apropiere a imobilelor, sustin analistii imobiliari de pe piata bucuresteana. Potrivit acestora, costul ridicat si diferenta de pret dintre un apartament nou si unul vechi este data, in prezent, si de locul de parcare, pe langa materialele moderne folosite in constructie, de finisaje.

Astfel, daca la un apartament dintr-un imobil vechi locul de parcare nu este asigurat, dezvoltatorul unui complex rezidential nou ofera viitorilor locatari si aceasta facilitate, insa conta-cost. "Uneori, locul de parcare este inclus in pretul apartamentului, insa, de obicei, cumparatorul trebuie sa plateasca intre 10.000 si 14.000 euro plus TVA pentru un loc in garajul subteran sau intre 2.500 si 8.000 euro plus TVA, pentru un loc la exterior", sustin reprezentantii companiei Colliers International.

Si agentii imobiliari care intermediaza aceste tranzactii sustin ca unii clienti sunt mai reticenti in a se decide pe loc daca vor un apartament sau nu in aceste ansambluri rezidentiale, iar multi considera ca pretul locului de parcare este mult prea mare pentru posibilitatile lor."La o prima vedere, daca dezvoltatorul anunta un pret de 70.000 de euro pentru un apartament, exista totusi si clienti interesati.

Insa, cand acestia afla ca, pe langa faptul ca pretul locuintei afisat initial nu include TVA, trebuie sa mai plateasca si locul de parcare, iar pretul nu este deloc mic, unii renunta si se reorienteza catre apartamente vechi", au declarat reprezentantii agentiei Corint.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.