La Saliste, in judetul Sibiu, fiii satului au unde sa se distreze. In localitate exista doua cluburi de strip-tease, unde infrunta frigul patru fete. Striparitele se antreneaza astfel pentru a ajunge in final sa-si traiasca visul: sa se dezbrace in Spania.

Stript-ease rural la Saliste

Ajunsi pentru documentarea unui reportaj in judetul Sibiu, am aterizat la ceas de seara in centrul comunei Saliste. Cum ne clantaneau dintii de frig, am intrat pe o usa deasupra careia scria "Night Club" in speranta ca putem gasi ceva incalzitor.

Inauntru era ceva mai frig decat afara. Eram singurii clienti. O fata cu ochelari, care tot incerca sa-si puna niste sandale cu tocuri mari, a strigat mai intai, ca la W.C-ul public, "Ocupat!". La cateva secunde si-a dat seama ca nu e chiar asa de ocupata, ca a ciripit "Poftiti!". O a doua fatuca, brunetica, statea lipita de soba. Poseda un fel de parpalac sub care se vedeau niste desuuri purpurii.

STRIPT-EASE POLAR

De bucurie ca aparusem, fata cu ochelari a renuntat la sandalele cu toc si si-a pus niste cizme lungi, care probabil tineau mai cald. Fara prea multe introduceri s-a cocotat pe bara de langa masa noastra si a inceput sa se agite consumand energie demna de o cauza mai buna. Am vazut un fel de striptease pentru eschimosi, in care zburau straturile de pe ea ca de pe ceapa si nu se mai terminau.

Toata actiunea se petrecea pe o manea necunoscuta care suna asa: "Zice lumea ca-s nebun, Io nu ma las de tutun!". La un moment dat, fata ni s-a adresat direct, aratandu-si disponibilitatea de a se sui pe bara pana da cu capul de tavan, daca-i luam o bautura energizanta. La cat de mult se miscase, merita, asa ca i-am facut pe voie. Amabila, a aterizat la noi la masa, unde s-a servit intai cu geaca unuia dintre noi pe motiv ca "matale ai si pulovar". Plina de solicitudine, incerca diverse atingeri erotice care ne duceau cu gandul la vestita scena cu cuburi de gheata din filmul "Noua saptamani jumate". Pe picioare avea "pielea gainii".

TARILE CALDE

Cea de-a doua fata trecuse "la aparat", dupa ce-si pusese cu dexteritate picaturi in nas. De data asta se auzea piesa clasica "Io cu tine, tu cu mine". Fiindca eram la masa cu ochelarista ("ochelarii e pe bune, am -0,25"), am inceput o conversatie intelectualizanta. Am aflat ca pe fata o cheama Denisa si e din Petrosani. Cum acolo nu prea are lumea bani, pe motiv de somaj, s-a gandit ca poate stoarce oarece lovele dezbracandu-se pe alte meleaguri ale patriei.

La Sibiu nu putea sa se produca, fiindca acolo are neamuri: "Poate venea unchiu’ sa bea o bere si ma vedea la bara". Auzise ca la Saliste, peste vara, vin in concediu sasi nostalgici, nascuti in Ardeal si ca tot acolo exista niste cluburi de stript-ease unde nemtii vor sa o puna de distractie. Are ca salariu 4 milioane de lei si, in plus, o cota din consumatia pe care o comanda clientii cand sta cu ei la masa. Ne-a mai zis printre clantaneli de dinti ca a fost in Spania si acum vrea la loc sau, in orice caz, ar prefera sa se produca intr-o tara calda.

ARTISTI, LA RANDUL NOSTRU

Cum trebuia sa ilustram cumva materialul, am bagat o minciunica. Le-am spus Denisei si Alinei, fata cu echipament rosu, ca selectionam "modele" si asa am reusit sa le pozam. Dupa o "sedinta foto" si dupa ce le-am entuziasmat pe fete povestindu-le ca suntem amici la toarta cu Niculae Guta si Sorinel Pustiu, am intrebat daca putem beneficia de ceva mai mult. Raspunsul a fost dezarmant. Ni s-a explicat ca ar mai fi, undeva in spate, o camera unde "sa ne simtim bine" , dar acolo e mai frig decat in bar. Numai daca eram hotarati trebuia sa asteptam sa se faca focul, "fiindca gazele costa". Printr-o tactica manageriala clasica ni s-a spus ca o sa ne coste cat consideram ca nu e jignitor.

VIS DE GHEISA

Fiindca nu eram decisi de-a binelea, am iesit la o tura de comuna, promitand ca o sa ne intoarcem. Raidul a tinut vreo cinci metri, fiindca la doua case am dat peste un local concurent, numit si mai simplu, "Club". Poate fiindca patronii facusera focul, aici era ceva mai multa animatie. Niste fii ai satului, destul de beti, behaiau ceva, un cantec de lupta local, razboindu-se cu boxele din care se auzea Joe Cocker. Cu caciulile pe frunte, "cantau ca ficiorii", fara sa bage in seama cele doua fete care se contorsionau pe bari.

Una care semana cu un cal, a ramas complet necunoscuta pentru noi. O a doua, miniona si tuciurie, a aterizat la masa si a cerut un vermut. Si ea lua cota din propria consumatie. Cinstita, ne-a avertizat ca e "pe stop", ca d-aia face doar topless si ca, din aceeasi cauza nu poate trece la interactiuni mai profunde cu onor clientela. O cheama Mariana si iarna i se pare o adevarata belea, ca nu se inghesuie lumea sa o vada cum danseaza. Asteapta vara, cand lumea e mai vioaie si mai apar turisti de p-afara.

Treaba cu asteptatul verii e eventualitatea cea rea. Si-ar dori sa se faca gheisa, fiindca spera sa prinda un contract in Japonia. Cat timp sorbea din bauturica pe care i-o luasem avea reverii cu samurai, masini de teren si zgarie-norii din Tokio. Daca asteptarile privitoare la Japonia sau la vremea calda erau de perspectiva, avea si o speranta mai apropiata, sa-i treaca "nevoia de ciclu, no". Asta ar fi trebuit sa se intample peste vreo doua zile, atunci cand am fost invitati sa revenim.

Cum de la redactie nu ne-au mai dat drumul inca o data pentru acest subiect, experienta noastra cu striptease-ul satesc s-a incheiat cu o pupatura casta pe obrazul maroniu al Marianei.

CARIERA

"La Sibiu nu puteam sa ma duc, ca venea unchiu’ sa bea o bere si ma vedea. E bine si aici, pana cand plec la Spania. Am auzit ca acolo aia-s fierti sa vada striptease, e cautare mare. Pana atunci incerc sa ma descurc si aici, in Saliste, ca mai vin din cand in cand sasi plecati in Germania" - Denisa, striparita rurala

CULOARE

"Fetele astea da putina culoare localitatii. Cand bei ceva, no ii bine si sa vezi o buca, sa clatesti ochii. Merge mai bine la stomac, te simti mai bine. Ii ceva ca satu’ nostru o ajuns sa aiba doo cluburi de striptease, ca un oras" - Finu Nicu, satean iubitor de frumos

SPOR NATURAL

"Cand torni o votca pe gat si mai vezi si ceva carne ca se misca pe langa tine, no, te apuca la un moment dat pofta sa te duci acasa sa-ti omenesti femeia. Din cauza asta ii bine, creste populatia satului" - Nelu, satean cu caciula

VISE FRUMOASE

Acum mai multi ani am cunoscut un somalez care, in cautarea norocului, ajunsese la Bucuresti pentru ca pana aici avusese bani de avion. Fetele din cluburile de stript-ease rural, pe care le pomenim mai sus, au aterizat la Saliste, probabil, fiindca acolo le-a lasat rata. Asta nu le impiedica sa viseze zgarie nori verzi pe pereti, japonezi rafinati si plini de bani, limuzine. Considera ca Saliste e doar o halta in viata lor "profesionala" si ca vor ateriza direct in cluburi selecte din tari calde. Noi mai pesimisti le uram sa se transfere macar intr-un orasel mic dar vioi, gen Crevedia sau Mizil.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.