Pentru o ora de munca, ei sunt platiti cu sume cuprinse intre 6,25 si 10,50 dolari, dar, ca sa iasa in castig, trebuie sa isi ia al doilea job

Studentii romani au participat ieri la prima editie a Road Show, targ de joburi in SUA organizat la Bucuresti. Patronii americani au oferit peste 800 de locuri de munca pentru studentii romani, majoritatea joburilor fiind in parcurile naturale si de distractii din State. Sumele pe care angajatii le pot primi sunt cuprinse intre 6,25 si 10,50 dolari/ora.

Unul dintre studentii care au semnat ieri un contract pentru vara este Catalin Marica, de la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Facultatea de Electronica. El va lucra la un parc din Carolina de Nord. Nu e prima data cand pleaca. A mai fost si anul trecut, dar in New Jersey.

A muncit 14 ore/zi

"Nu trebuie sa pleci de la premisa ca te imbogatesti daca pleci cu «Work&Travel». Cheltuiala pe care o faci ti-o scoti oricum", spune Catalin. Anul trecut a avut doua joburi, a lucrat aproape 14 ore pe zi, dar a castigat 5.000 de dolari. "Cand nu lucram, ma plimbam. Asa am vazut multe locuri frumoase. Cel mai mult mi-a placut la Niagara", povesteste Catalin. El ii sfatuieste pe tinerii care pleaca pentru prima data sa se informeze despre locul unde vor lucra, sa stie dinainte care sunt magazinele cu cele mai bune preturi. Anul acesta va pleca impreuna cu un grup de prieteni pe care i-a convins sa mearga cu el.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.