Romanii ar putea invata la liceu aceeasi istorie europeana ca si celelalte 26 de state ale UE.

La o intilnire a ministrilor Educatiei din UE, care va avea loc pe 1-2 martie, la Heidelberg, reprezentanta Germaniei, Annette Schavan, va propune crearea unui manual de istorie europeana care sa fie predat in toate tarile membre.

Esticii sint sceptici

Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, afirma ca un astfel de manual ar fi destinat invatamintului liceal, dar vede si o alta miza in el, una la nivel romanesc: "Duce la adevaratul cod de conduita al autorului de manuale". Megdonia Paunescu, sefa Directiei management, evaluare institutionala si programe din cadrul Ministerului Educatiei, opineaza ca "nu ne obliga nimeni sa il implementam daca consideram ca nu este adecvat". Scepticismul fata de acest demers ar putea veni din partea Cehiei si a Poloniei, ultima acuzind in repetate rinduri Germania de incercari de a rescrie istoria. Comunismul ar putea fi un alt motiv de disensiune, demonstreaza manualul franco-german, fiind perceput pozitiv in Hexagon, dar asociat cu totalitarismul de catre nemti si de catre europenii centrali si estici.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.