TVR 1 va transmite, in direct, de la Hollywood, ceremonia de decernare a premiilor Academiei de Film

Statueta cu numele de Oscar, care masoara 33 de centimetri, cel mai ravnit trofeu din industria cinematografiei, va ajunge, duminica seara, in mainile celui mai bun regizor, actor sau actrita. Ceremonia de decernare a premiilor va fi transmisa, in direct, de TVR 1, de la Kodak Theatre din Hollywood.

Cu zi inainte de gala editiei cu numarul 79, vor fi decernate "trofeele rusinii", pe care cu siguranta nimeni nu le vaneaza.

Sharon Stone, "favorita" la Zmeura de Aur

Cu toate ca premiile "Zmeura de Aur" nu bucura pe nimeni, sunt si actori si actrite care se prezinta sa-si ridice "distinctiile", spre deliciul tuturor. Anul acesta, cap de lista, cu cele mai multe nominalizari, sapte, si cu mari sanse sa castige titlul de "cea mai proasta actrita", este Sharon Stone, pentru prestatia nefericita din "Basic Instinct 2", film care a adunat tot atatea propuneri.

Tot sapte nominalizari la premiile "Zmeura de Aur" are si filmul "Little man". Lindsay Lohan si Jessica Simpson "concureaza" pentru acelasi titlu cu Sharon Stone, iar Tim Allen, Nicholas Cage si Rob Schneider se gasesc pe lista neagra pentru "cel mai prost actor".

Aceste premii nu sunt bine-venite nicicum in casa vreunui nume cu greutate in cinematografia internationala si nici nu se poate fali nimeni cu o astfel de statueta, asa ca revenim la Oscaruri. Cele mai multe nominalizari la cea de-a 79-a editie le-au primit productiile "Dreamgirls" (opt), "Babel" (sapte) si "Cartita" (cinci). Numele castigatorilor se afla deja in plicuri sigilate. Procesul de votare la care au participat cei 5.830 de membri ai colegiului electoral al Academiei Americane de Film s-a incheiat marti seara.

Casele de pariuri mizeaza pe Helen Mirren

Favorita caselor de pariuri pentru "cea mai buna actrita" este de departe actrita britanica Helen Mirren, pentru rolul din "The Queen". La categoria "cel mai bun actor", favoritul caselor de pariuri este Forest Whitaker ("Ultimul rege al Scotiei"), iar la "cel mai bun film", "Cartita" lui Martin Scorsese. Nici anul acesta ceremonia de la Kodak Theatre nu va fi lipsita de extravaganta si stralucirea rochiilor de sute de mii de euro, a bijuteriilor de firma sau a masinilor de lux.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.