Intr-o conferinta sustinuta dupa-amiaza, rectorul Universitatii ‘Constantin Brancusi’, prof. univ. dr. Adrian Gorun, aprecia ca acordarea inaltului titlu academic ,’pe merit’, maestrului Gheorghe Zamfir este de maxima importanta pentru institutia gorjeana, ‘comparativ cu alte situatii din anii anteriori, cand distinctia s-a acordat, fie pe motive politice, fie pentru contributii minime la dezvoltarea relatiilor parteneriale ale Universitatii’.

Ieri, Universitatea ‘Constantin Brancusi’ si Consiliul Judetean Gorj au organizat, la Casa de cultura a sindicatelor din Targu-Jiu, un spectacol de gala in cinstea artistului Gheorghe Zamfir, originar dupa mama din localitatea gorjeana Hurezani.

Spectacolul a cuprins momente de folclor autentic, cu participarea Ansamblului Artistic Profesionist ‘Doina Gorjului’, grupului de interpreti la nai ‘Muguri zamfirieni’ din cadrul Palatului copiilor, formatiilor Liceului de muzica si arte plastice din Targu-Jiu, precum si un recital extraordinar sustinut de artistul omagiat.