Primariile Constanta, Navodari si Ovidiu au demarat proiecte de amenajare pe malul lacului Siutghiol a unor zone de promenada, debarcadere, parcuri, locuri de joaca pentru copii.

Proiectele se opresc insa pe malul lacului, intrucit luciul de apa se afla in administrarea Directiei Apelor Dobrogea Litoral (DADL). Consiliile locale vor sa promoveze o hotarire de guvern prin care luciul de apa sa treaca in administrarea lor, pentru a-si putea dezvolta proiectele.

Consiliul Local Ovidiu a depus la Agentia pentru Protectia Mediului documentatia pentru obtinerea avizelor in vederea construirii unei baze cultural-sportive pe malul lacului Siutghiol. Proiectul vizeaza amenajarea unui sat de vacanta, a unei piscine si a unui port de agrement.

Constructiile vor avea maximum un etaj, iar in satul de vacanta sint prevazute 16 case de vacanta. Primarul localitatii, Ion Podaru, a declarat ca "nu poti cere unui investitor sa dea 100 de euro pe un metru de teren fara sa aiba acces la apa. Noi, aici, trebuie sa traim din turism. O data cu declararea Zonei Metropolitane avem mai multa putere de decizie".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.